Sötét Románc a Valentino-nál | Párizsi Haute Couture



Valentino kreációknak mindig volt egyfajta romantikus sugallata, de a mostani kollekció egészen más megvilágításba helyezte a romantikus jelzőt. A legjobban talán a "csillaglesés" címszó takarja az egész bemutatót, ahol a modellek hol a csillagok, hol az őket csodálva néző tizennyolcadik századbeli hölgyek szerepébe bújhattak. 

A földig érő, hosszú ujjú ruhák érzéki kivágásai és könnyed anyagai egyfajta ellentétet szőnek, a színpaletta ugyanis a legtöbb kreációnál éjfekete, sötétkék. A tervezők, Pierpaolo Piccioli és Maria Grazia Chiuri, ezt a meglehetősen fénytelen alapot csillogó gyöngyökkel, kristályokkal és anyagokkal, például selyemmel és brokáttal egészítették ki. 

A másik oldal, ha valaki csillagként szeretne ragyogni a Valentino 2012-es őszi kollekciójának egy darabjában, akkor annak szintén csodás brokát és selyem ruhák közül kell választania. A különleges minták és anyagok mellett a színek sem hétköznapiak, bíbor, rózsaszín, sárga és piros, persze ezekből is a kicsit sötétebb árnyalatok.
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése